Stadsbestuur zoekt een afdelingshoofd stadsontwikkeling : het stadsbestuur werft een afdelingshoofd stadsontwikkeling (m/v) aan voor een voltijdse functie in contractueel verband en legt hiervoor een wervingsreserve van twee jaar aan. Kandidaten moeten een diploma hebben dat toegang geeft tot het niveau A (master). Solliciteren kan tot en met 28 oktober 2015. Raadpleeg de uitgebreide functiebeschrijving en gedetailleerde aanwervingsvoorwaarden op www.herentals.be/vacatures.

Infomoment over heraanleg binnengebied 't Schaliken

Het stadsbestuur laat het binnengebied achter cultuurcentrum 't Schaliken ontwikkelen. Op korte termijn wil de stad 't Loopke vernieuwen en een parkeerterrein aanleggen met inrit aan de Belgiëlaan. Ook het Stadspark krijgt een opwaardering. Op lange termijn wil de stad de mogelijkheid creëren voor de bouw van woningen met zicht op het park.

Samen met studiebureau BRUT/LAMA/Talboom startte de stad een studie op. Wilt u daar meer over weten en wilt u zelf ideeën aanbrengen voor de inrichting van het gebied? Dat kan. Aan zaal 't Hof (Grote Markt 41) en aan de ingang van het Stadpark in de Belgiëlaan staan infopanelen. Daar vindt u enquêteformulieren waarmee u uw ideeën kunt doorgeven. Verder bent u op vrijdag 6 november tijdens de wekelijkse markt welkom aan de infostand aan zaal 't Hof.

Op zaterdag 7 november kunt u om 9.30 uur deelnemen aan een begeleide wandeling door het gebied. De wandeling start aan zaal 't Hof. Om 11 uur kunt u een presentatie bijwonen in de Lakenhal. Achteraf is er mogelijkheid tot discussie. Wilt u deelnemen aan dit participatiemoment, schrijf u dan in via tel. 014-28 50 50, info@herentals.be of www.herentals.be/binnengebied-schaliken.

Dit project wordt gesteund door het Agentschap Ondernemen.

Informatievergadering voor boseigenaars

De vzw Bosgroep Zuiderkempen en de stad organiseren een informatievergadering voor de boseigenaars van het boscomplex Zuiderkempen. De stad werkt al verschillende jaren samen met Bosgroep Zuiderkempen om boseigenaars te helpen met het beheer van hun bos. Het vrijblijvende advies en het administratief werk is volledig gratis. Tijdens de informatievergadering zal de Bosgroep haar werking toelichten. De vergadering vindt plaats in golfclub Witbos op maandag 19 oktober om 19 uur.

Stad laat vijver in Diependaal herstellen

Het stadsbestuur en buurtwerking De Link gingen samen met de buurtbewoners op zoek naar een oplossing voor de vijver in Diependaal. De kunstmatige vijver ondervindt al een hele tijd problemen, onder meer met de watertoevoer. Na een enquête onder de buurtbewoners besliste de stad om de vijver te vernieuwen.

Het schepencollege gunt de opdracht aan de firma L. Van Raak uit Ravels voor de prijs van 30.856,69 euro. De firma herstelt de vijver en plaats een pompinstallatie. Er komt ook een beluchtingspomp om bij warm weer vissterfte te voorkomen.

Viering 65-jarigen

Het stadsbestuur nodigt alle 65-jarigen uit die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen. Iedereen die in 1950 werd geboren, is op zaterdag 12 december om 17 uur welkom op de receptie in de Lakenhal.

Dag en nacht van de jeugdbeweging

Op vrijdag 23 oktober organiseren de jeugdraad, de jeugddienst en de dienst internationale samenwerking de Dag van de Jeugdbeweging. De kinderen en jongeren die 's morgens in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven in uniform naar school komen, krijgen een (h)eerlijk ontbijt. Het ontbijt staat tussen 7.30 uur en 8.30 uur klaar aan de Lakenhal en aan de Dorpshuizen van Noorderwijk en Morkhoven. Ook dit jaar wordt de Dag van de Jeugdbeweging om 21 uur voortgezet met een fuif in jeugdhuis 10R20: de Nacht van de Jeugdbeweging. Alle jongeren mogen die avond gratis binnen.

Sportkampen kerstvakantie

Op 21, 22 en 23 december kunnen kinderen en jongeren van zes tot zestien jaar deelnemen aan sportkampen in sportcomplex De Vossenberg. Inschrijven kan vanaf maandag 23 november via www.herentals.be/sportkampen.

Bowling voor vijftigplussers

Ook dit jaar zijn sportieve vijftigplussers elke woensdag van 10 tot 11 uur welkom in de sporthal van De Vossenberg. Onder begeleiding van een sportanimator werken zij aan lenigheid, kracht en stabiliteit. Om de lessen van het najaar af te sluiten, organiseert het stadsbestuur op dinsdag 8 december een bowlingnamiddag. Deelnemen kost 4 euro per persoon. Ook vijftigplussers die niet meedoen met de seniorenfitness zijn welkom. Vooraf inschrijven is niet nodig. U komt gewoon om 13.30 uur naar Bowling Het Ven (Vennen 35).

Subsidies voor culturele verenigingen

Het college van burgemeester en schepenen heeft de jaarlijkse werkingssubsidies voor erkende culturele verenigingen goedgekeurd. In totaal verdeelt het stadsbestuur 13.600 euro over 43 Herentalse verenigingen.

Subsidie voor jubileumconcert Sint-Franciscuskoor

Het Koninklijk Sint-Franciscuskoor bestaat 110 jaar. Dat vieren de leden met een jubileumconcert op zondag 18 oktober. Het concert vindt plaats in de Sint-Antoniuskerk en start om 15 uur. Voor de organisatie van dit jubileumconcert kent het schepencollege het koor een subsidie voor culturele initiatieven toe van maximum 565 euro.